1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

FSXA LC-XML Object load error

Discussion in 'Library Creator XML' started by roger-wilco-66, 20 Jun 2015.

  1. roger-wilco-66

    roger-wilco-66

    Joined:
    28 Jan 2010
    Messages:
    214
    Country:
    germany
    Hi,

    I'm stumped by LC-XML V 3.0.0.0 not loading a few static scenery objects. They load and show OK in MCX and are compiled with the normal FSX xtomdl. There's nothing fancy about them, no animations or such.

    When the event happens the application throws an error (which does not say much, at least to me). I can provide a link to one of the models if desired.

    Error text:

    Informationen ├╝ber das Aufrufen von JIT-Debuggen
    anstelle dieses Dialogfelds finden Sie am Ende dieser Meldung.

    ************** Ausnahmetext **************
    System.NullReferenceException: Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.
    bei ASToFra.LibraryCreatorXML.MainForm.CreateObjectReference(String filename)
    bei ASToFra.LibraryCreatorXML.MainForm.AddMDL(String filename)
    bei ASToFra.LibraryCreatorXML.MainForm.cmdAdd_Click(Object sender, EventArgs e)
    bei System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(EventArgs e)
    bei System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(MouseEventArgs e)
    bei System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
    bei System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
    bei System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    bei System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
    bei System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

    ************** Geladene Assemblys **************

    --------------------8< I snipped the rest because I think that information is irrelevant partaining to the problem.


    Cheers,
    Mark
     
  2. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28 May 2004
    Messages:
    23,988
    Country:
    netherlands
    Hi,

    I can't see from the error what goes wrong. Do the files have special names (foreign characters or so)?

    Else an object to debug could help.
     
  3. roger-wilco-66

    roger-wilco-66

    Joined:
    28 Jan 2010
    Messages:
    214
    Country:
    germany
    No special characters, nothing unusual. PM sent with the link! Thanks for the help.

    Cheers.
    Mark
     
  4. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28 May 2004
    Messages:
    23,988
    Country:
    netherlands
    Ok, I'll have a look.
     
  5. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28 May 2004
    Messages:
    23,988
    Country:
    netherlands
    Hi,

    I found the cause of the crash. There was some unexpected information in the object. I have made the reader that tries to get the information from the MDL more robust now. The fix will be in the next development release.
     
  6. roger-wilco-66

    roger-wilco-66

    Joined:
    28 Jan 2010
    Messages:
    214
    Country:
    germany
    OK, brilliant, thanks very much, Arno.
    Any specifics?


    Cheers,
    Mark
     
  7. roger-wilco-66

    roger-wilco-66

    Joined:
    28 Jan 2010
    Messages:
    214
    Country:
    germany
    Arno,

    just wanted to report back, all models were imported now, all is well. Thanks for the fast fix, Arno!

    Cheers,
    Mark
     
  8. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28 May 2004
    Messages:
    23,988
    Country:
    netherlands
    Happy to hear that!
     

Share This Page