• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

MSFS Default Autogen Problem

Messages
16
Country
germany
Sorry when this is the wrong place for my question or a stupid headline.
I made a little helipad at a default house (clinic) in MSFS. At the beginning of the project it looks so:


1652461433830.png



A user write me that he cant see the default house. But i cant find a reason for that. Alo some surrounding houses looks different.
Now after some weeks the Area looks similar to me than for the user.

1652461364792.png


I've tried many things: I'm online, data usage and Bing - everything on, cache off. Graphics settings on Ultra. Clear my community folder. Nothing to do....
Did anyone have an idea?
 

=rk=

Resource contributor
Messages
3,286
Country
us-washington
My idea is that the change is a consequence of updates and if you re export your package, it will work fine.
 
Messages
495
Country
australia
Also you may have photogamatry on or off and he the opposite. No matter your package, default buildings may be different depending upon which option is used in MSFS
 

rhumbaflappy

Administrator
Staff member
Resource contributor
Messages
5,066
Country
us-wisconsin
So the solution is to exclude the building, and place a model. Then all computers will display the same at that location.
 
Messages
16
Country
germany
I dont believe that are different updates are the reason, because we were on the same,
Photogeometrie is enabled at all the time.
I want to know what option in MSFS bring the building back...
 
Messages
272
Country
unitedkingdom
I can think of a few places I have worked on where the autogen buildings have changed completely since the launch. Sometimes for the better, sometimes the replacement looked ridiculous, sometimes the building disappeared completely forever. And other places like the whole of London have slowly melted.

It's possible there was a change like that here. The building was fed to you by the Asobo server so there's nothing you can do. If both of you are seeing the same thing then that seems likely.
 
Messages
16
Country
germany
Thank you for your answers. What surprise me: By the user was the building missing three month ago, meantime by me was all ok. And then, after three months i have the same problem...
For all who want to check the location for themself: GPS 47.67169544392429, 11.213850345579617 1,1nm 315° from EDPL
 

rhumbaflappy

Administrator
Staff member
Resource contributor
Messages
5,066
Country
us-wisconsin
Thank you for your answers. What surprise me: By the user was the building missing three month ago, meantime by me was all ok. And then, after three months i have the same problem...
For all who want to check the location for themself: GPS 47.67169544392429, 11.213850345579617 1,1nm 315° from EDPL
I get the same exact results as you. The building is gone. You would need to model a building.
 
Top