• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

Messages
6
Country
spain
Recently I imported an object from Sketchup to MSFS 2020, but the problem is that when I add it into the scenery, it appears as an extremely tiny tilted cube (see image below). I've minimized the drawcalls in Model Converter X, and also made sure that I got the 3 necessary files (.bin, .xml and .gltf), but it still doesn't work.

1691151084832.png


I'm really experienced in importing objects and scenery creation, however I still can't figure out why this specific object does not show up in the scenery, if anyone is willing to help me, here's a detailed description of the object:

-It has .PNG images that are independent and are not textures (they're structure of the object)
-Some of it's textures are up to 8K, but I've tried lowering them down to 2K with no results
-The fspackagetool does not show any problem, it converts it normally.
-There are textures in the texture folder
-It does not have a geo location
-When I open the gltf file in Model Converter or any other viewer, the model appears normal and complete.

It will be very useful if someone knows when does this error happen, and yes I also waited hours for it to load, but it didn't.

Thank you for reading and I hope someone can help me.
 
It would be impossible for this to be debugged without having the model and textures. It would probably be too big to add as an attached zip file, so perhaps you could upload it to a cloud service and give us a link.
 
I agree with Dick, but I was wondering what size is the cube to start off with?
 
It would be impossible for this to be debugged without having the model and textures. It would probably be too big to add as an attached zip file, so perhaps you could upload it to a cloud service and give us a link.
Hello, thanks for replying. Fortunately, it was all problem of the loading time due to it's high complexity and high resolution textures. All I did to solve it is just place it and build package, and then put it in the community folder. After that it showed up!
 
Back
Top