• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

FSX XMLTool.dll does not load/work.. Resolved

Messages
12
Country
india
I have been using XMLVars extensively for my gauges for Beechcraft King Air350. Recently I read about XMLTOOLS which has XMLVARS plus additional functionalities. I downloaded and followed the instructions to the letter. I wanted to try and use specifically XMLKEYs and hence used the existing example gauge: KeysHandler for B737-800. The spacebar that is supposed to turn on/off reverse thrust doesn't get activated at all - the XMLKeys and XMLTABLES are not working. The msg remains "Reverse Thrust Disabled". Also the existing gauges that use XMLVars for my BAK350 also stopped working after the installation of XMLTOOLS. Just to be sure I double checked that dll.xml does not contain any reference to XMLVARS. I completely removed XMLVARS but with no luck. I logged in as Administrator on my system and did the installation of XMLTOOLS ( where XMLVARS has not be installed) but with no luck. I put back XMLVARS and removed XMLTOOLS and my BA-K350 gauges that used XMLVARS started working. I again did the complete removal of XMLVars and installed XMLTOOLS - again no luck

1.DLL.XML - checked
2. Checked XMLTOOLS.xll in main folder of FSX
3. Checked the version of XMLTOOLS v201
4. Checked for VC redist x64

Any ideas? what I'm missing?
 

Attachments

  • screenshot - dll.xml.png
    screenshot - dll.xml.png
    270.2 KB · Views: 38
  • screenshot - XMLTOOLS version .png
    screenshot - XMLTOOLS version .png
    25.4 KB · Views: 38
  • screenshot - XMLTOOLS.png
    screenshot - XMLTOOLS.png
    45.6 KB · Views: 44
  • screenshot - vcredistx64.png
    screenshot - vcredistx64.png
    21 KB · Views: 38
Sorry forgot to mention OS: windows 11/FSX
 

Attachments

  • Screenshot os.png
    Screenshot os.png
    50.2 KB · Views: 29
Problem resolved! Appropriate Simconnect was not loading. I found this by looking at the windows event log. Played around with side by side (winsxs) folder containing multiple versions of Simconnect and also making fsx run under compatibility mode made it work
 
Back
Top