• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

MSFS ATC does not verbally assign parking, but the taxi ribbon and the parking show up

Messages
104
Country
russia
In my custom airport I've got a weird issue with ATC. There are two parts to the problem:

1. After my landing and clearing the runway immediately a taxi ribbon to the assigned parking shows up but the tower does not verbally assign the parking. There are no taxi to parking options in the ATC menu "Taxi to parking/takeoff options" after switching to the ground frequency;
2. AI aircraft after landing clear the runway and stop in the middle of the taxiway with ATC being silent. It looks like AI is waiting for instructions from ATC for the parking but isn't getting them. After waiting in tis manner for a couple of minutes the AI plane disappears.

ATC taxiway assignment from parking to the runway however works just fine, all intermediate taxiways are assigned correctly, hold short is detected ok too. I checked all taxiway/runway connections, it looks ok, no unconnected points. Does anybody have an idea what could be wrong here?
 
Top