• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

Blender export to FBX

Messages
141
Country
czechrepublic
Hello,
after some while I decided to re model my airport scenery from scratch. Its been a while since I worked with Substance Painter... My problem is it seems its not keeping UVs from Blender project and its all messed up when imporing to SP.
My workflow follows:
1) create model in Blender
2) UV unwrap it
3) Exporting FBX - this is where I am not so sure with the correct export settings - asseen in the screenshot
4) opening Substance painter and importing - what Templates should I use? Direct X is correct?

Im using Blender 3.3 and Substance Painter 9.1.1

Thanks to anyone willing to help
 

Attachments

  • Snímek obrazovky 2024-04-03 191721.png
    Snímek obrazovky 2024-04-03 191721.png
    2.5 MB · Views: 31
  • Snímek obrazovky 2024-04-03 191706.png
    Snímek obrazovky 2024-04-03 191706.png
    33.6 KB · Views: 28
  • Snímek obrazovky 2024-04-03 191530.png
    Snímek obrazovky 2024-04-03 191530.png
    405.3 KB · Views: 26
well, found the issue, there was some extra UV map created for one of the obejct, deleted it and now it works fine :)
 
Back
Top